Tänään on Oulussa kauhisteltu, kun pikaruokaravintoloiden laatukartoituksessa havaittiin, että vain 55 % hampurilaisista oli mikrobiologiselta laadultaan hyviä. Kartoituksen toteutti Oulun seudun ympäristötoimi ja Kaleva uutisoi siitä näyttävästi tämän päivän lehdessä.

Uutinen pysähdyttää siksi, että meillä on käsitys siitä, että suomalainen ravintolaruoka täyttää luonnollisesti sille asetetut laatukriteerit. Kuinka voi siis olla, että jopa 44 % tutkituista hampurilaisista ei niitä täyttänyt?

Niinhän se on, että pelkästään herkullisen ulkonäön perusteella ei voi tietää tuotteen ruokahygieniasta yhtään mitään.

Ruuan terveysturvallisuus varmistetaan helpoiten digitaalisesti. Yhdellä näkymällä seurataan omavalvonnan tilaa: toimiiko automaattinen lämpötilaseuranta, onko lämpötilanäytteitä otettu ja onko tarkistuksia rästissä etc. Ja jos jokin asia ei mene niin kuin ”Strömsössä” saa siitä heti hälytyksen suoraan kännykkään.

Lämpötilaseurannan lisäksi ioLiving palveluun voidaan kirjata tehtäviä ja mittaustuloksia, esim. pintapuhtausnäytteitä, hävikinseurantaa tai siivoussuunnitelmia. Kaikki tallentuu samaan järjestelmään, digitaaliseen arkistoon. Ratkaisu toimii osana asiakkaan omaa HACCP-ohjelmaa (Hazard Analysis and Critical Control Points, vaarojen arviointi ja kriittiset hallintapisteet).

On itsestään selvää, että jokaisella keittiöllä on omavalvontasuunnitelma, koska viranomainen niin edellyttää. Suunnitelman pyrkimyksenä on varmistaa ruokaturvallisuus ja ruoan laatu.

Sen sijaan, että toimenpiteitä ajateltaisiin ”pakollisena ja aikaa vievänä” tehtävänä, tulisi ottaa huomioon omavalvonnan suorat hyödyt yrityksille. Hyvin hoidettu omavalvonta auttaa pitämään asiakkaat tyytyväisinä ja pienentää luonnollisesti ruokamyrkytysten todennäköisyyttä. Myös viranomaisvalvonnan maksullisten palveluiden käyttö vähenee, kun omavalvonta toimii.

ioLiving omavalvontaratkaisu on digitaalinen tapa jalkauttaa omavalvontasuunnitelma käytäntöön. Se helpottaa myös keittiöhenkilökunnan jo muutoinkin hektistä arkea.

Joko olisi hyvä aika siirtyä digitaaliseen omavalvontaan? Laitetaan yhdessä ruokahygienia kuntoon!

Digitaalinen omavalvonta

Täydellinen ratkaisu digitaaliseen omavalvontaan ammattikeittiöissä osana omaa HACCP-suunnitelmaa

Ruokahävikin vähentäminen

HävikkiValvoja on kokonaisvaltainen ratkaisu ruokahävikin reaaliaikaiseen seurantaan ammattikeittiöissä.

Asiakkaitamme

ovat mm. Ali Group, Burlodge, Rendisk, Scandic Hotels, Combico, Palvelukeskus Helsinki, Metos