Ravintola Bardot keittiömestarinsa Hans Välimäen johdolla haluaa selvitä mahdollisimman helposti ja tehokkaasti ravintolan omavalvonnasta. SmartKitchen (ioLiving) digitaalinen ratkaisu omavalvontaan toimii ravintolan taustalla automaattisesti ja seuraa sekä tallentaa mm. kylmätilojen lämpötilat suoraan SmartKitchen-pilvipalveluun.

Mittaustiedot ovat luettavissa reaaliaikaisesti millä tahansa nettiselaimella. Jos jotain menee pieleen, hälytykset tulevat välittömästi puhelimeen. Jo yksikin hälytys saattaa maksaa koko järjestelmän takaisin.

SmartKitchen taipuu myös moneen muuhun, kuten: tarkistuslistojen ylläpitoon, hygieniapassien säilytykseen ja lukuoikeuden antamiseen suoraan terveystarkastajalle. Manuaalisena apuna käytetään käsipäätettä, jonka avulla mitataan ja tallennetaan saapuvan tavaran lämpötilat suoraan samaan pilveen. Palvelu on helposti laajennettavissa ruokahävikin seurantaan ja vähentämiseen suunnitellulla HävikkiValvojalla.

Omavalvonnasta säästynyt työaika kuluu nyt tuottavammin misaamisen parissa. Asennus ja käyttö ei tämän helpompaa voisi olla! Metoksen tuottamalla videolla Hans Välimäki kertoo Aki Wahlmanin haastattelemana kokemuksistaan omavalvonnasta ioLivingin ratkaisulla. Alla tiivistelmä juttutuokiosta.

Miten SmartKitchen-järjestelmä käytännössä toimii?

Olen aina ollut automatisaation puolestapuhuja, kun se helpottaa ihmisten elämää. Niinpä SmartKitchen oli rationaalinen valinta, joka helpottaa valvontaa ja vie sitä läpinäkyvämmäksi. Pyritään siis siihen, että homma ei enää ole kenenkään muistin varassa.

Järjestelmän käyttöönotto on äärimmäisen helppoa ja se onnistuu vartissa! Laatikossa on keskusyksikkö sekä anturit viiteen eri paikkaan, jotka voit sijoittaa haluamiisi kylmälaitteisiin – pakkasiin, jääkaappeihin ja kylmiöihin. Anturit alkavat suoraan seurata lämpötiloja ja lähettävät tarvittaessa automaattisesti hälytyksen annettujen parametrien mukaan. Ja lisäantureita on helppo ostaa ja liittää järjestelmään tarpeen mukaan.

SmartKitchen-omavalvonnasta on tietysti monenlaista hyötyä, mutta mikä on se ilmiselvin…

Parastahan tässä on, että jos vaikka joku kylmälaatikko on mennyt pois päältä, voimme applikaatiosta katsoa milloin se on tapahtunut. Jos vika on tapahtunut aamulla, on raaka-aineet mahdollisesti vielä pelastettavissa! Jos laiterikosta on liian kauan, joudutaan raaka-aineet luonnollisesti heittämään pois.

Miten varsinainen tilanteen seuraaminen tapahtuu?

Meillä on muutama vastuussa oleva henkilö, joille on annettu ravintolan tunnukset. Niillä pääsee sisälle mobiilisovellukseen. Eli jos yksi henkilö on ihan oikeasti pois päältä, nukkumassa tai mitä ikinä, niin muut pystyvät vielä reagoimaan mahdollisiin hälytyksiin. Eli mitä useampi ihminen applikaatiota seuraa, sitä varmemmin homma tietysti toimii.

Ovatko kokit suhtautuneet uudistuksiin positiivisesti?

Järjestelmä on otettu riemulla vastaan ja sitä ei ole lähdetty arvostelemaan oikeastaan ollenkaan. Kokit ovat heti ymmärtäneet, että enää ei tarvita seinille kirjotettuja lippuja ja lappuja. Kaikki data on esimerkiksi terveystarkastajan saatavilla ilman, että kenenkään tarvitsee erikseen muistaa asiaa.

Tekniikka lisää tuotteen laatua, säilyvyyttä ja tuottavuutta.

SmartKitchen-ratkaisun kanssa pystymme seuraamaan kylmäkaappien tarkkoja lämpötiloja koko ajan, jolloin vähennämme myös hävikkiä. Tuotteen elinikä ravintolassa pitenee, kun lämpötilan seuranta on tarkkaa ja laitteistoihin voi luottaa. Toki teemme lämpötilamittauksia edelleen varmistaaksemme erityisesti kalliiden kalojen ja äyriäisten säilyvyyden.

Miten erillisten raaka-aineiden lämpötilojen mittaaminen toteutetaan?

SmartKitchen-järjestelmään saa lisäosana piikin (käsisensori, käsipääte), jota voi käyttää tavaran vastaanotossa. Lisäksi tarkistamme tuotekohtaisia lämpötilojen toteumia, laatikkokohtaisia lämpötiloja ja kehälämpöuunien lämpötiloja niin, että olemme koko ajan lämpötilojen kanssa oikeissa asteikoissa. Tulokset tallentuvat suoraan samaan SmartKitchen-pilvipalveluun muiden anturien lämpötilojen kanssa. Erityisen kätevä piikki on myös esimerkiksi buffet-pöytien lämpötilatarkkailuun. Reklamaatioita ajatellen voimme helposti näyttää, että kaikki on ollut kunnossa.

Mitä muuta SmartKitchen-sovelluksella voi tehdä?

Lämpötilan mittauksien ja seurannan lisäksi hauskin piirre tässä järjestelmässä on se, että tunnukset pystyy antamaan suoraan terveystarkastajalle, joka näkee suoraan tallentuneet mittaustulokset sekä sen, miten kylmälaitteet ja omavalvonta ovat toimineet. Lisäksi SmartKitchen-palveluun voidaan tallentaa esimerkiksi omavalvontasuunnitelma, pesuaineiden käyttöturvallisuuteen liittyvät paperit ja vaikka työntekijöiden hygieniapassit.

Kiitos, että saimme tulla käymään Bardotiin kuulemaan teidän ajatuksianne ja käyttötapoja SmartKitchen-järjestelmästä!

”Kyllä vaan! Jos vaan ravintoloitsijoilla on mahdollisuus, niin kannattaa miettiä miten näitä asioita järjestää. Minun elämääni tämä on ainakin helpottanut – en voi muuta kuin suositella. Eli omavalvonta kuntoon!

Keittiön laitteisiin on integroitu SmartKitchen -omavalvontajärjestelmä. Automaattinen omavalvonta pelaa hienosti taustalla ja paljon työtä säästyy. Käyttöönotto oli todella helppo, anturit vain laitettiin haluttuihin paikkoihin ja napsautettiin päälle, Hans Välimäki kertoo.”

Hans Välimäki, keittiömestari, Ravintola Bardot

Ravintola Bardot

Ranskalaiseen bistroruokaan sekä kalaan ja äyriäisiin keskittynyt Ravintola Bardot avautui lokakuun alussa Helsingin keskeisemmälle paikalle Kluuvikatu 1:een. Sen perustivat yhdessä keittiömestarit Hans Välimäki ja Arto Rastas. Ravintolan avajaisajankohtaan koronan toinen aalto toi omat haasteensa. Ovet päätettiin kuitenkin pandemian keskellä avata ja asiakkaita on pahimmista peloista huolimatta riittänyt oikein mukavasti.

Keittiön laitteisiin on integroitu SmartKitchen-omavalvontajärjestelmä. Automaattinen omavalvonta pelaa hienosti taustalla ja paljon työtä säästyy. Käyttöönotto oli todella helppo, anturit vain laitettiin haluttuihin paikkoihin ja napsautettiin päälle, Hans Välimäki kertoo.

Lue lisää: Metos Bardot referenssi

Metos

Metos myy ioLivingin tuotteita ja palveluja ammattikeittiöille omalla markkina-alueellaan. Metos valmistaa ja markkinoi ammattikeittiölaitteita ja -kalusteita. Metos on markkinajohtaja Pohjoismaissa, Baltian maissa sekä Benelux-maissa ja kuuluu ALI-ryhmään, joka on Euroopan johtava ammattikeittiölaitteiden valmistaja.

 

Omavalvonta

ioLiving automaattinen omavalvonta.

HävikkiValvoja

Kokonaisvaltainen ratkaisu ruokahävikin reaaliaikaiseen seurantaan.

EasyStart

Metos myy ioLivingin tuotteita ja palveluja ammattikeittiöille omalla markkina-alueellaan.