Ruoka- ja ravintola-alan ammattilaisten Gastro Helsingin 2020 kiinnostavimmiksi tuotteiksi on valittu viisi uutuutta, jotka muun muassa tuovat helpotuksia keittiötyöskentelyyn, mahdollistavat ravintoloiden vastuullisuustoimia ja auttavat ymmärtämään raaka-aineiden ja annosten ympäristönäkökulmia. Metos-ioLiving HävikkiValvoja on yksi näistä uutuuksista!

Ammattikeittiöt ja varsinkin isot keittiöketjut/yritykset parantavat tuottavuuttaan ja pienentävät ympäristövaikutuksia HävikkiValvojan avulla. Olemme iloisia ratkaisun saamasta hyvästä vastaanotosta, sillä vastaahan se yhteen havaittuun ongelmakohtaan ammattikeittiöiden tuotantoketjussa. Parannustoimenpiteet kohdistetaan hävikkiin, joka on arvoltaan ja hiilijalanjäljeltään merkittävää. HävikkiValvoja on kokonaisvaltainen ratkaisu ruokahävikin reaaliaikaiseen seurantaan.

HävikkiValvoja on osa SmartKitchen-konseptia, josta löytyy myös ratkaisu ammattikeittiöiden omavalvontaan osana keittiöiden omaa HACCP-järjestelmää.

Metos-ioLiving HävikkiValvoja on vahvasti esillä Metoksen osastolla tulevilla Gastro Helsinki 2020 messuilla 11.-13.3. Kannattaa tulla tutustumaan tarkemmin!

Metos ja ioLiving ovat jo usean vuoden ajan tehneet tiivistä yhteistyötä kehittääkseen ammattikeittiöiden käyttöön entistä parempia ratkaisuja helpottamaan ja automatisoimaan ammattikeittiöiden arkirutiineja. Halusimme tuoda markkinoille helpon ja keittiöoloissa nopeasti suoritettavan ratkaisun ruokahävikin seuraamiseksi ja vähentämiseksi. Ratkaisun, jonka avulla hävikin vähentämiseksi asetetut tavoitteet olisivat helpommin saavutettavissa.

Ruoan päätyminen jätteeksi on sekä ekologisesti että taloudellisesti kestämätöntä. Kaikista yksinkertaisin keino vähentää ruoan ympäristö- ja talousvaikutuksia on ennaltaehkäistä ruokahävikin syntymistä. Tavoitteena on puolittaa ruokahävikin määrä vuoteen 2030 mennessä (EU ja YK)

”On siis selvää, että ruokahävikkiä pitää vähentää, mutta kokonaan ongelmaa ei voida poistaa. Toimenpiteiden kohdentamiseen tarvitaan nykyistä tarkemmat ja helppokäyttöiset työkalut.

Ja juuri tähän on Metos-ioLiving HävikkiValvoja suunniteltu. Se on ammattikeittiöiden ja keittiöketjujen apuna ruokahävikin pienentämisessä.

Toimenpiteet ruokahävikin pienentämiseksi edellyttävät tietoa siitä, minkälaista hävikkiä syntyy eniten. Keittiöhenkilökunta on kuitenkin kiireistä ja hävikkitiedon kerääminen jääkin usein tekemättä, koska sen kirjaaminen vie liian paljon aikaa. ioLiving on kehittänyt Älyvaa’an, jonka avulla hävikkitiedon kirjaus kestää vain 5 sekuntia. Lue lisää HävikkiValvojasta ja Älyvaaka-ratkaisusta!

Metos ja ioLiving tekevät ammattikeittiön omavalvonnasta helppoa ja luotettavaa

Metoksen Kitchen Intelligence -konsepti tarjoaa tuotteita ja palveluja, jotka kohottavat ammattikeittiöiden suorituskykyä. Osana tätä menestyskonseptia Metos-ioLiving tarjoavat yhteistyössä ammattikeittiöille modernin tavan tehdä omavalvontaa Älykäs Keittiö -palvelulla. Metos Oy valmistaa ja markkinoi ammattikeittiölaitteita ja -kalusteita ja on toimialansa markkinajohtaja Pohjoismaissa, Baltian maissa sekä Benelux-maissa.

Gastro Helsinki 2020 messut 11.-13.3.

Suomen ainoa koko horeca-alan tavoittava tapahtuma Gastro Helsinki esittelee alan uusimmat maut ja trendit. Gaston Parhaat 2020 – raati on valinnut valmiiksi messukävijöitä varten muutamia alan uutuuksia. Metos-ioLiviving HävikkiValvoja on yksi niistä! Tilaisuus kokoaa maaliskuussa 2020 hotelli ja ravintola-alan ammattilaiset yhteen luvaten merkittäviä makuja ammattilaisille. Lue lisää Gastro Helsinki -messuista.

Gastro Parhaat esittelee tulevien messujen kävijöille alan uutuudet helposti ja vaivattomasti. Gaston parhaat 2020 raati, joka valitsi HävikkinValvojan yhdeksi Gastron Parhaat 2020:

Heli Koivuniemi, päätoimittaja, Aromi, Shaker ja Evento-lehti | Anne Lundqvist, Senior Manager, Production and Product Develoment, Fazer Retail Finland | Akseli Herlevi, Top Chef-voittaja, Naughty BRGR-hampurilaisketjun omistaja | Samuil Angelov, Chairman of the Finnish Sommelier Association, Deputy Treasurer – Association de la Sommellerie Internationale ASI, Sommelier, ravintoloitsija, Muru, Pastis, Sue-Ellen ja Ultima | Sami Manelius, toimitusjohtaja, Delicatessen Ravintolapalvelut | Jarmo Vähä-Savo, keittömestari, BarLaurea | Raadin puheenjohtajana toimii (ilman äänioikeutta) Mari Katajamäki, ohjelmatuottaja, Gastro Helsinki