SmartKitchen on mukana Dining Flow -hankkeessa, jonka tavoitteena on parantaa ruokailijoiden kokemuksia itsepalveluravintoloissa ja vähentää ruokahävikkiä. Osallistuminen tähän hankkeeseen on meille luonteva jatkumo, sillä olemme jo vuosia kehittäneet digitaalisia ratkaisuja ammattikeittiöille. Lisäksi olemme tutkineet aktiivisesti tekoälyn käyttömahdollisuuksia ravintoloissa, hotelleissa ja julkisessa ruokapalvelussa.

Tutkimuksessa selvitetään, miten kiireinen keittiöhenkilökunta hyötyy tekoälystä. SmartKitchenin digitaalisia ratkaisuja on käytetty jo yli 7 vuoden ajan sadoissa ammattikeittiöissä. SmartKitchen-palvelussa on runsaasti dataa, jonka pohjalta esiselvitykset tehtiin. Oleellinen osa tutkimusta oli vuorovaikutus ja keskusteluyhteys käyttäjien kanssa. Tämän ansiosta SmartKitchen löysi myös muutaman uuden kaupallistettavan tekoälysovelluksen helpottamaan keittiöhenkilökunnan kiireistä arkea.

Kehitämme teknologiaa yhteistyössä asiakkaidemme kanssa

”Emme halua kehittää teknologiaa pelkästään omiin arviointeihin perustuen vaan haluamme kehitystyön pohjautuvan todellisiin keittiöhenkilökunnan ja ruokapalveluyritysten tarpeisiin”, korostaa toimitusjohtajamme Matti Verkasalo

Matti Verksalo, SmartKitchen toimitusjohtaja

 ”Haluamme myös, että asiakas hyödyntää dataa tehokkaasti, joten olemme toteuttaneet lukuisia dataintegraatioita kolmansien osapuolten digitaalisiin palveluihin. Tämän vuoksi olemme kokeneet jäsenyyden Dining Flow -hankkeessa erittäin hyödylliseksi. Yhteistyö yritysten, yliopistomaailman ja opiskelijoiden kanssa tuottaa uudenlaisia näkökulmia toimialalle. Datan tehokas hyödyntäminen on keskeistä älykkäiden ratkaisujen kehittämisessä.”

Olemme ylpeitä siitä, että voimme olla mukana edistämässä ruokapalvelualan kehitystä ja auttaa asiakkaitamme saavuttamaan entistä parempia tuloksia. Uskomme vahvasti, että tekoälyn avulla voimme luoda innovatiivisia ratkaisuja, jotka tehostavat ammattikeittiöiden toimintaa ja parantavat ruokailijoiden kokemuksia.

Dining Flow -hanke

Dining Flow -hanke on Turun Yliopiston johtama konsortio, jonka tavoitteena on parantaa ruokailijoiden kokemuksia itsepalveluravintoloissa ja vähentää ruokahävikkiä. Hanke pyrkii kehittämään datalähtöisiä ratkaisuja, jotka tukevat ruokapalvelualan tarpeita ja edistävät vastuullista ruokailua. Tutkimuksessa hyödynnetään Flavoria-tutkimusalustaa, joka tarjoaa mahdollisuuden seurata ruokailijoiden toimintaa ja mieltymyksiä reaaliajassa.

Dining Flow -hanke kokoaa yhteen monitieteisen tiimin, johon kuuluu suomalaisia yrityksiä eri toimialoilta, kuten SmartKitchen, JAMIX, Metos ja KONE, yhteistyönä tavoitteenaan luoda innovatiivisia ratkaisuja ruokapalvelualan haasteisiin. Hanketta rahoittaa Business Finland.

Turun yliopisto on ylpeä monitieteisyydestään. Monitieteisestä tutkimuksesta tuskin on parempaa esimerkkiä kuin Dining Flow -projekti, jossa hyödynnetään osaamista ja kokemusta ohjelmistosuunnittelusta, koneenrakennuksesta, kokemussuunnittelusta ja elintarviketieteestä, muutamia mainitakseni. Tämän päivän vaikeiden ongelmien ratkaiseminen vaatii monenlaisia pätevyyksiä, kommentoi Turun yliopiston teknillisen tiedekunnan dekaani Jaakko Järvi.

Blogin pääkuva ja Dining Flow -tiivistelmä:
Flavoria on Medisiina D:ssä sijaitsevan Sodexon ruokala,
joka toimii kuluttajakokemuksen tutkimusalustana
Turun yliopiston viestintä/University of Turku Communications